Theo's Yachtservice

Ik ben Theo Vis. Ik ben getrouwd met Wendy en met onze vier kinderen wonen we in het Friese Sloten.
In 1983 ben ik gelijk na het behalen van mijn diploma dieseltechniek in de watersport begonnen bij watersportcentrum Tacozijl. Daarvoor deed ik eigenlijk weinig met watersport, afgezien van wat rondvaren met speedboten. Bij Tacozijl heb ik de nodige ervaring opgedaan met de reparatie en het onderhoud van motoren. Na ruim 20 jaar werken bij Tacozijl, ben ik in 2004 voor mijzelf begonnen. 

Onder de naam Theo’s Yachtservice zijn wij begonnen op jachthaven Friese Hoek in Lemmer.
De zaken liepen voorspoedig en in 2009 konden wij een kleine haven met woning en loods kopen in Sloten.
Dit was natuurlijk voor ons bedrijf ideaal. De loods op de Friese Hoek werd opgezegd en vanuit Sloten en een kleine opslag in Lemmer bedienden wij onze klanten. Al snel daarna werd ik benaderd door Tacozijl om daar de werkplaats te runnen.

Omdat wij het voor één man eigenlijk te druk hadden, maar voor twee weer niet druk genoeg was dit de kans om iemand in vaste dienst te nemen.
Als vast personeelslid werd Jeroen Rondeel aangenomen. Dit is een aantal jaren zo gegaan, maar de situatie was niet ideaal. 


In overleg met Tacozijl hebben we besloten dat ik formeel een Volvo Penta pleziervaart dealerschap aanvraag. Deze aanvraag resulteerde in een businessplan. Vervolgens is dit uitgebreid besproken met Volvo Penta Benelux. Per 1 augustus 2017 zijn wij dan ook officieel Volvo Penta Dealer voor pleziervaart

en daarbij hoort ook een nieuwe naam en dat is geworden : T.Y.S.
Besloten is dat het nieuwe dealerschap op dezelfde locatie blijft op het terrein van Tacozijl te Lemmer.
Inmiddels is onze tweede zoon Sjoerd Vis bij ons in dienst getreden en helpt de jongste Wierd ook regelmatig.